Keystone logo

ศึกษา กฎ ใน ประเทศจีน 2023

เปลี่ยนสกุลเงิน

ค่าครองชีพขั้นพื้นฐานรายเดือน

 • เช่าแฟลตรวม

  523
 • ส่วนแบ่งค่าสาธารณูปโภค

  18
 • สมัครสมาชิกอินเทอร์เน็ต

  14
 • การขนส่งในท้องถิ่น

  22

ตัวอย่างต้นทุนการใช้ชีวิต

 • คอมโบอาหารจานด่วน

  5
 • ตั๋วหนัง

  7
 • เบียร์ท้องถิ่นไพน์

  1

เกี่ยวกับ ประเทศจีน

คน 's สาธารณรัฐจีนเจ้าภาพผู้คนมากขึ้นกว่าประเทศใด ๆ ในโลกที่มีประชากรประมาณ 1400000000 นอกจากจะเป็นโลก 's เศรษฐกิจใหญ่เป็นอันดับสองของประเทศจีนยังเป็นผู้ส่งออกที่ใหญ่ที่สุด / ผู้นำเข้าสินค้าและได้เป็นสมาชิกของสหประชาชาติตั้งแต่ปี 1971 ถึงแม้ว่าจีนได้มุ่งเน้นไปที่นายทุนมากขึ้นการปฏิรูปที่มุ่งเน้นตลาดตั้งแต่ปี 1980 นักเรียนเลือกที่จะศึกษากฎหมายในประเทศจีนไม่ควรพบปัญหาว่าประชาชนจีนจำนวนมากอย่างสม่ำเสมอจัดการกับเป็นผลมาจากการควบคุมของรัฐบาล. จีน 's ระบบกฎหมายระบบการพิจารณาคดีของคน ' s สาธารณรัฐประชาชนจีนมีความซับซ้อนและโดยทั่วไปประกอบด้วย ศาลฎีกาคน 's "Procuratorate " คน ' s procuratorates คน 'ศาลและศาลฎีกาคน ' s ศาล ตามมาตรา 129 ของรัฐธรรมนูญจีน Procuratorate เป็น "อวัยวะของรัฐในการกำกับดูแลตามกฎหมาย " และดูเหมือนว่าคล้ายกับตำแหน่งที่แสดงโดย U.S. อัยการ อย่างไรก็ตามจีนอัยการมีอำนาจที่ขยายกว่าเพียงแค่การตรวจสอบและการเริ่มต้นการดำเนินคดีและช่วยในการกำกับดูแลและการดำเนินการของศาลและการตัดสินเช่นเดียวกับการดำเนินงานของเรือนจำจีน เพราะจีน 's พื้นที่ชนบทกว้างใหญ่ระบบการพิจารณาคดีของพวกเขาคือลำดับชั้นในการที่คนพื้นฐาน ' s ของศาลถือกว่า 3000 ศาลในแต่ละเขตซึ่งจะแบ่งออกเป็นมากกว่า 15,000 หน่วยงานขนาดเล็กที่เรียกว่า "คน 's ศาล " . ศาลเหล่านี้สามารถพบได้ในหมู่บ้านและเมืองกระจายอยู่ทั่วชนบทจีน นอกจากนี้จำนวนของศาลพิเศษที่อยู่ในร้อยกับแต่ละของศาลเหล่านี้จัดการกับปัญหาป่า, ปัญหาทางทะเล, การขนส่งทางรถไฟและ PLA (คน 's กองทัพปลดปล่อย) ระบบกฎหมายของจีน 's แตกต่างเด่นที่สุดในความเป็นจริงที่ว่าพวกเขาไม่ได้เป็นไปตามแนวคิดของกฎหมายแต่ส่วนใหญ่คดีจะไม่ผูกพันกับศาลอื่น ๆ 'ตัดสินใจและอาจมีมติเป็นเอกลักษณ์ของตนเอง บางคน 's ผู้พิพากษาศาลอาจพยายามที่จะทำตามที่จัดตั้งขึ้นก่อนหน้านี้การตีความทางกฎหมาย แต่นี่คือทั้งหมดขึ้นอยู่กับผู้พิพากษา ' s ของความเชื่อเกี่ยวกับกรณีที่กฎหมาย กฎหมายอาญาจีนบอกว่าการปฏิรูปค่อนข้างขังกระทำผิดซ้ำเป็นที่นิยมและมีการพิจารณาตัดสินลงโทษอาชญากรทักษะการศึกษาและการฝึกอบรมแรงงานตามที่อธิบายไว้โดยการแก้ไขรหัสกฎหมายอาญาของปี 1997

เรียนใน ประเทศจีน

กฎหมายการศึกษาในมหาวิทยาลัยของจีนมีสามโปรแกรมกฎหมายปีในประเทศจีน หลังจากจบการศึกษาของนักเรียนต้องการสองหรือมากกว่าปีของประสบการณ์การทำงานในด้านกฎหมายก่อนที่พวกเขามีสิทธิ์ที่จะใช้เวลาตรวจสอบที่มีให้เพียงสองครั้งต่อปี เมื่อจบความต้องการเหล่านี้นักเรียนสามารถยื่นขอใบอนุญาตทนายความ 's และปฏิบัติตามกฎหมายในประเทศจีน แต่ทุกคนที่ทำงานเป็นผู้แทนหรือผู้พิพากษาอย่างน้อยสามปีสามารถใช้เวลาตรวจสอบบาร์และกลายเป็นทนายความที่มีคุณภาพ ในคำอื่น ๆ กลายเป็นทนายความในประเทศจีนไม่จำเป็นต้องมีระดับการศึกษาที่สูงขึ้น. ค่าเล่าเรียนนักศึกษาต่างชาติจำนวนมากเลือกที่จะได้รับปริญญาในประเทศจีนเนื่องจากค่าใช้จ่ายในการเรียนการสอนในระดับต่ำ ค่าเล่าเรียนสำหรับสามหรือสี่ปีหลักสูตรปริญญาตรีอยู่ระหว่าง 11,000 และ 40,000 หยวน ($ 2000 ถึง $ 6,000 เหรียญสหรัฐ) โพสต์หลักสูตรบัณฑิตศึกษาไม่สูงมากและมีค่าใช้จ่ายเฉลี่ย 25​​,000 ถึง 30,000 หยวนอีกครั้งหนึ่งที่มันอาจจะแตกต่างจากโรงเรียนอื่น ๆ

Visa Requirements

 • X1 Visa - issued to those who go to China to study for more than 6 months.
 • X2 Visa - issued to those who go to China to study for a period of less than 6 months.

คุณต้องการวีซ่าประเภทใด?

ชื่อวีซ่า

Student Visa (X1 Visa; X2 Visa)

ราคาและสกุลเงิน

The student visa application fee varies according to your nationality, the number of entries required, the country you are applying in, and whether you want an express service. The fees can be around $30 to $150.

ใครสามารถยื่นขอวีซ่าได้บ้าง?

Any foreign student who intends to study in China will have to obtain China student visa (X visa). This visa is granted to those students who have already been accepted for admission by a recognized educational institute in China.

คุณสามารถทำแอปพลิเคชันได้ที่ไหน?

Chinese Embassy or Consulate or at the Chinese diplomatic mission

You can submit your visa application form at the Chinese Embassy or Consulate or at the Chinese diplomatic mission in your home country. In case you cannot come personally for the submission, you can send it through a travel agency or a visa agency for submission on your behalf. Remember that applications sent by post are not accepted by most of the Chinese Embassies or Consulates.

เว็บไซต์:

วิธีการสมัคร?

You can download the visa form here: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Fill the visa application form carefully and accurately on your computer. Take a printout of the filled-in application form and sign it. Remember that a print out of the application form is essential as hand-written forms are not acceptable. Note that change or correction is not allowed on the printed form.

The following documentation should be submitted at the Chinese Embassy or Consulate:

 1. Original passport with at least six months of remaining validity and blank visa pages, and a photocopy of the passport's data page and the photo page if it is separate.
 2. One completed Visa Application Form with a recently-taken color passport photo (bare-head, full face) against a light background.
 3. Proof of legal stay or residence status (applicable to those not applying for the visa in their country of citizenship)
 4. Original and photocopy of the Admission Letter issued by a school or other entities in China.
 5. Original and photocopy of "Visa Application for Study in China" (Form JW201 or Form JW202).

After arrival: X1 visa holders must register at the local Public Security Bureau (PSB) within 30 days of arrival in China and apply for a Temporary China Residence Permit from the local PSB. X2 holders shall stay in China within the duration period as indicated on the visa, and it is not necessary for them to apply for the temporary residence permit.

ควรสมัครเมื่อไหร่?

Apply for a student visa at least a few weeks in advance of your planned travel date to allow enough time for the application procedure to be completed on time for you to join your course. The regular processing time is 4 working days. If you want to collect your visa earlier, express service and rush service are available for an extra charge.

X1 visa is normally issued for multiple entries with validity of up to 5 years. X2 visa is usually issued for one entry with validity for up to 6 months.

ระยะเวลาดำเนินการ

4 Days

โอกาสในการทำงาน

Foreign students are permitted to do part-time work in China. The university should issue a Consent Letter; the hiring unit/company should issue a Certification; the police station will then mark on your visa "Part-time-work; Part-time-study".

ชั่วโมงต่อสัปดาห์

0

ทำไมคุณถึงต้องการวีซ่าประเภทนี้?

Here are some important things that you should not do when applying for a student visa to China:

 • Do not attempt to submit your student visa application form by sending it through the post as it will not be accepted.
 • Do not present false documents for your student visa.
 • Do not hide or misrepresent facts in your visa application.