Keystone logo

ศึกษา กฎ ใน ฝรั่งเศส 2023

เปลี่ยนสกุลเงิน

ค่าครองชีพขั้นพื้นฐานรายเดือน

 • เช่าแฟลตรวม

  536
 • ส่วนแบ่งค่าสาธารณูปโภค

  51
 • สมัครสมาชิกอินเทอร์เน็ต

  29
 • การขนส่งในท้องถิ่น

  65

ตัวอย่างต้นทุนการใช้ชีวิต

 • คอมโบอาหารจานด่วน

  9
 • ตั๋วหนัง

  10
 • เบียร์ท้องถิ่นไพน์

  6

เกี่ยวกับ ฝรั่งเศส

ฝรั่งเศสเป็นหนึ่งในผู้เล่นคนสำคัญในเกมทางการเมืองและเศรษฐกิจยุโรป ที่ทำหน้าที่เป็นพรมแดนระหว่างคาบสมุทรไอบีเรีและแผ่นดินใหญ่ของยุโรป, ฝรั่งเศสมีมานานแล้วจุดโฟกัสทางวัฒนธรรมในยุโรป ปารีสโดยเฉพาะอย่างยิ่งคือความสูงของอุตสาหกรรมแฟชั่นและอีกหลายแห่งทั่วโลก 's อิทธิพลแฟชั่นชั้นนำมาจากบ้านแฟชั่นปารีส ในต่างประเทศก็มีการผลิตบางส่วนของโลก 's นักเขียนที่มีชื่อเสียงโด่งดังมากที่สุดรวมทั้งชื่อเช่นรูสโซส์และวอลแตร์ ด้วยการเชื่อมต่อไปยังประเทศเยอรมนีฝรั่งเศสทำหน้าที่เป็นหนึ่งในผู้นำในการเป็นน้ำหนึ่งใจเดียวกันยุโรปและเริ่มต้นสหภาพยุโรป นอกเหนือจากแฟชั่นและการเขียน, ฝรั่งเศสเป็นที่รู้จักสำหรับประเพณีการทำอาหารของมัน กว่า 250 สายพันธุ์ที่แตกต่างกันของชีสมาจากภายในพรมแดนของตนและคนรักไวน์รู้ว่าพวกเขาสามารถเปิดให้ฝรั่งเศสที่ละเอียดอ่อนไวน์อร่อยไม่ว่าคุณจะกำล​​ังพิจารณาฝรั่งเศสมรดกการทำอาหารของไหวพริบศิลปะหรือเพียงเพราะคุณต้องการที่จะได้สัมผัสกับวัฒนธรรมของสถ​​านที่ตั้งใหม่ที่คุณจะได้พบกับความหลากหลายของปัจจัยที่จะดึงคุณไปสู่​​การศึกษาในประเทศยุโรปชั้นนำ เพราะฝรั่งเศสดึงดูดความสนใจของนักเรียนต่างชาติจำนวนมากดังนั้นชีวิตที่มหาวิทยาลัยอุดมไปด้วยความหลากหลายทางวัฒนธรรม ประสบการณ์ enlightening วัฒนธรรมที่หาง่ายในฝรั่งเศส พิพิธภัณฑ์โดยเฉพาะอย่างยิ่งผู้ที่อยู่ในปารีส, อนุญาตให้อาศัยอยู่ในสหภาพยุโรปที่เป็นนักเรียนที่มีอายุต่ำกว่า 26 เข้าชมฟรี ผู้ถือบัตรนักศึกษายังจะได้พบกับส่วนลดการขนส่งอาหารและความบันเทิง โรงเรียนมันทำงานได้ดีในการจัดอันดับระหว่างประเทศของการศึกษาซึ่งทำให้มันน่าสนใจสำหรับนักเรียนที่ต้องการที่จะเดินทางไปต่างประเทศเพื่อการศึกษาของพวกเขา. ระบบกฎหมายในประเทศฝรั่งเศสเช่นเดียวกับส่วนใหญ่ของยุโรป, การปฏิบัติที่ฝรั่งเศสเป็นหลักกฎหมายแพ่งแม้ว่าอาญานอกจากนี้ยังเป็นส่วนหนึ่งของระบบการพิจารณาคดีของ .กฎหมายมหาชนนอกจากนี้ยังมีกฎหมายทั้งการบริหารและรัฐธรรมนูญ ในฐานะที่เป็นทั้งระบบกฎหมายฝรั่งเศสถ่ายแบบระบบกฎหมายแพ่ง

เรียนใน ฝรั่งเศส

กฎหมายการศึกษาปริญญาตรีภาษาฝรั่งเศสในฝรั่งเศสปริญญาทางกฎหมายจะได้รับจากการเข้าร่วมโรงเรียนกฎหมาย โรงเรียนกฎหมายเป็นโรงเรียนที่อยู่ในมหาวิทยาลัยที่มีขนาดใหญ่ไม่ได้เป็นนิติบุคคลแยกต่างหาก ความสามารถในการปฏิบัติตามกฎหมายในฝรั่งเศสต้องมีปริญญาด้านกฎหมาย (LLB) แล้วอย่างน้อยปริญญาโท 's ในสนาม (LLM) แม้ว่าโปรแกรมระดับปริญญาเอก (ปริญญาเอกในกฎหมาย) นอกจากนี้ยังมี. รายกฎหมายการศึกษาปริญญาตรี ในฝรั่งเศสเพราะโรงเรียนกฎหมายฝรั่งเศสอยู่ในมหาวิทยาลัยของรัฐ, การรับเข้าเรียนในระดับปริญญาตรีไม่เป็นเลือกเป็นในโรงเรียนเอกชน อย่างไรก็ตามการรับเข้าเรียนไม่ได้หมายความว่าประสบความสำเร็จและนักเรียนหลายคนไม่ประสบความสำเร็จในโปรแกรมอย่างเข้มงวด โรงเรียนกฎหมายแบ่งออกเป็นสามโปรแกรม ครั้งแรกที่นักเรียนเข้าศึกษาระดับปริญญาตรีในปีที่สามของโปรแกรมกฎหมาย (เรียกว่า "ใบอนุญาต de Droit") นี้ตามด้วยปริญญาโทสองปีของโปรแกรมกฎหมาย (LLM) และในที่สุดก็สามปีหรือมากกว่าปริญญาเอก ในกฎหมาย นอกจากนี้ในการที่จะเข้าสู่แถบนักเรียนจะต้องเข้าสู่แถบโรงเรียนการยอมรับในโรงเรียนบาร์ต้องมีอย่างน้อยปีแรกของปริญญาโทของการฝึกอบรมกฎหมาย นักเรียนหลายคนเลือกที่จะเข้าเรียนในโรงเรียนในฝรั่งเศสเนื่องจากค่าใช้จ่ายที่ต่ำ ร้านอาหารและนักศึกษาหอพักอุดหนุนเพิ่มในการจ่ายของการเข้าร่วมโรงเรียนในฝรั่งเศส ปีการศึกษาฝรั่งเศสจะเริ่มขึ้นในเดือนกันยายนและวิ่งผ่านเดือนพฤษภาคมหรือมิถุนายน, แบ่งออกเป็นฤดูใบไม้ร่วงและฤดูใบไม้ผลิเทอม ฝรั่งเศสเป็นที่น่าสนใจให้กับนักเรียนที่กฎหมายยังเป็นเพราะระดับสูงของนักวิชาการ ผู้ที่สามารถพูดภาษาฝรั่งเศสดีพอที่จะเข้าเรียนในโรงเรียนจะได้รับการศึกษาที่เหมาะสมจากบางส่วนของโรงเรียนชั้นนำและนักการศึกษาในโลกของการศึกษานานาชาติ ผู้ที่สามารถประสบความสำเร็จในกฎหมายฝรั่งเศสอย่างเข้มงวดโปรแกรมโรงเรียนสามารถที่จะปฏิบัติตามกฎหมายทั่วยุโรปที่มีรากฐานของการฝึกอบรมกฎหมายแพ่งที่แข็งแกร่งที่มาจากระบบการศึกษาของฝรั่งเศสนอกจากนี้โปรแกรมกฎหมายฝรั่งเศสจำนวนมากยังศึกษากฎหมายเพื่อให้ผู้สำเร็จการศึกษาของพวกเขามีความพร้อมที่จะนำไปใช้กับบาร์หรือได้เข้ามืออาชีพเข้ามาในประเทศอื่น ๆ ที่กฎหมายไม่ได้เป็นประเภทหลักของกฎหมายการฝึกฝน ชุดนี้ทำให้ฝรั่งเศสเป็นประเทศที่น่าสนใจที่จะต้องพิจารณาเมื่อเลือกโรงเรียนในการที่จะศึกษากฎหมาย

Visa Requirements

There are different types of student visas, depending on how long you plan to study in France:

 1. Visa de court séjour pour etudes (‘Schengen’ short-stay student visa) - If your studies will last less than three months, then you should apply for the so-called Schengen student visa. It is issued free of charge and cannot be renewed. 41 countries may not need a visa for a stay of less than three months.
 2. Etudient concours (visa for sitting entrance exams) - On this visa, you can come to France to take an entrance exam at an institute of higher education. If you pass, then you can apply directly to your local prefecture (French local authority/administrative office) in France for a one-year, renewable, residence permit.
 3. Visa de long séjour temporaire pour etudes (temporary long-stay visa) - This visa allows you to study in France for between three and six months without the need for a residence permit. It is non-renewable.
 4. Visa de long séjour etudes (long-stay visa) - If you want to study for longer than six months, then you need to apply for the long term student visa in France. From 2013, this type of study visa now lasts for the duration of your course in France. Long-stay visas act as residence permits and are called VLT-TS.
 5. Extended stay research scholar visa - If you have a Master’s degree or higher and want to come to France to take part in research or teach at the university level, then the institution can bring you over on an extended stay research scholar visa VLS-TS.

คุณต้องการวีซ่าประเภทใด?

ชื่อวีซ่า

Student Visa

ราคาและสกุลเงิน

EUR 50

Student visa fees range greatly, depending on the type of visa and the country where you come from. For students from the Schengen area, costs vary from 50 to 99 EUR. The short-term Shengen student visa is free of charge.

ใครสามารถยื่นขอวีซ่าได้บ้าง?

If you are an EU national, or national from the EEA, Switzerland, Norway, Iceland or Liechtenstein, you do not require a French student visa.

If you are a national from anywhere else in the world, you will need to obtain a student visa for France. You need to have secured a place on a course at a French educational institution before applying for a visa.

คุณสามารถทำแอปพลิเคชันได้ที่ไหน?

French embassy / consulate

Some countries require you to register first with CampusFrance, the French national agency for higher education, and international students, in order to apply for admission and get a student visa through the CEF procedure. Otherwise, you should get your visa at the French embassy/consulate in your home country.

เว็บไซต์:https://france-visas.gouv.fr/

วิธีการสมัคร?

In order to apply for your visa, you will need the following:

 1. An official acceptance letter onto an accredited program at a French institution. This should be on officially headed paper, stating your full details, details of the French institution, and specifying the start and end dates of the academic program.
 2. Proof that you have sufficient funds (currently EUR 615 per month), for example, bank statement, guarantor’s letter, or notice of a grant or funding from an official source.
 3. Proof of return ticket home. Often this is in the form of the actual ticket or reservation showing the date of departure, but can be a handwritten statement of intent, including intended departure dates.
 4. Proof of medical insurance (minimum cover EUR 30,000).
 5. Proof of accommodation. Can be shown in the form of student housing confirmation or a certificate of board and lodging or ‘attestation d’accueil’ (if you’re living with friends or relatives).
 6. Proof of proficiency in French, if you are studying a French-language course.

There is a charge for the Visa application and you must also have a passport that is valid for a period of three months past your expiration date of the requested party. You must complete an application that you sign and must submit three photographs with the application.

ควรสมัครเมื่อไหร่?

It can take up to two months for a Visa application to be approved, so you should submit all of the necessary information as quickly as possible before you plan to leave. ‘Schengen’ short-stay student visa lasts for 90 days, a temporary long-stay visa for three to six months, and a long-stay visa for the duration of your course: three years for bachelors, two years for a Master's, and four years for a Ph.D.

ระยะเวลาดำเนินการ

2 Months

โอกาสในการทำงาน

As an international student with a study visa in France, you can work up to 964 hours in a single year (about 60 percent of full-time employment for a year) – while you are on the course, and as long as you have a valid residence permit.

ชั่วโมงต่อสัปดาห์

0

ทำไมคุณถึงต้องการวีซ่าประเภทนี้?

When completing your application for a France Visa it is essential that you complete the application in its entirety. You shouldn’t leave anything blank as this can greatly delay the application process. You also need to make sure that you have all of the documents that are needed and submit them with the application.